Ett fiskeslott kommer till

En annan dag i livet samlades trenne fiskestjärnbastutoasugna ungdomar ( 35,55,66) för att tömma ut lite idéer från den i övrigt trögflytande järnan. Det var på annandagen den 26 december 2002.

På nyårsaftons förmiddag var det det dags för sjösättning.

En smått fantastisk prestation av Olle, Conny, Anders och Anders. Deras respektive hade det ensamt.

 

Det beslutades att kontakta löpandebandexpert AndersK för att han kanske kunde bidraga med lite expertkunskap på löpande band principen. Han berättade hur det kan gå till och vi andra följde dessa råd efter bästa förstånd.

Väggar monteras tillsammans. Givetvis redan målade.

Sammansättningslinan.

Vissa likheter med SAAB´s lina är en tillfällighet och har inget

med Anders koppling till nämnda bilfabrik att göra.

Förlossning pågår...

 

Slutmonterings avdelningen. Anders skruvar och ler.
Dags för fiske:

Som vanligt fick Mats upp de första abborrarna. Olle fick den största.

Tills vi hade tinat upp en mycket "sportigare" Pelle. Han hävdar att det inte är sport att sitta inomhus i värmen och fiska när man kan stå ute i tjugo graders kyla. Efter att vi andra normala hade försiktigt tagit in Pelle Bokis och tinat upp honom började han röra på sig. Mats agnade åt honom och vips så fick han en abborre på hel 750 gram. Eftersom det inte är sport att fiska i ofruset tillstånd var denna fångst utom tävlan. Isen mätte hela 40 centimeter.

 

 

 

Lite helt vanliga bilder från Prässebo.

 

 

Tåget får vänta för hus. En gammal regel när det bara fanns hus och inget tåg.

 

 

Isslottet på plats.

 

Dags att starta det nya Prisbolaget (Prässebo Isbolag) Vilket slit.

Tänk på han som måste stå under och få sågspån i ögonen.

 

...mera issågning....

 

 

Just det. 24 fyra centimeter som veckan senare mätte hela 35 centimeter.

 

Sågen pustar ut.

Idyllen ett faktum på årets sista dag.

På det nya året badades det som vanligt i den färska vaken alldeles naken. Fram på småtimmarna var det flera som badade i samma vak. En del kunde ej hålla sig vakna. De sov. Det är enkelt att ha roligt bara man slutar ha tråkigt. Bättre naken i vaken än slaken.Badande chefradaktör som är glad. Visst är det fint! Tänk på snorren. Han blir liten. Gubben är större.

 

Det hus ni just beskådat är ett "multifunction" hus. Förutom att vara fiskeslott skall det tjäna som bastusläp till Olivia (flotten) på sommaren och fram på höstkanten skall det dragas på nybyggd kärra upp på "Mösse fjäll" för att där tjänstgöra som rymdobservatorium. Stjärnor skall vid klar väderlek beskådas genom det uppningsbara taket. Vid regn eller annat dåligt väder stängs taket och skogsstjärnan inmundigas tills de inblandade ser stjärnor. Sen går vi hem.

 

Tack alla behjälpliga grannar som kom med diverse komponenter och andra detaljer samt hejade på för att denna skapelse skulle blifva till.

Nedan följer ett galleri av bilder som är publicerade av artighetsskäl för att stjälen skall få frid och ingen tror att jag stjäl mina bilder.

 

Fint som snus med hus på medar medan man fiskar och fryser mellantårna. Ibland fryser hela kroppen.

Fotografer AndersK, HelenaH, OlleR och artikelförfattaren har också hjälpt till men kom inte alltid med på bild.